Firma Baupartner d.o.o. je osnovana krajem 2010. godine sa misijom stvaranja kvalitetnog kolektiva sačinjenog od profesionalaca sa visokim stepenom znanja i profesionalne etike. Kreativni tim koji je pažljivo biran na osnovu vrhunskih referenci garantuje visoki kvalitet za obavljanje dogovorenih poslova.  U zadnjih 15 godina iza njih stoji mnoštvo realizovanih projekata na području BiH, Evropske unije te sjeverne Afrike, a vrijednost poslova procjenjuje se na više od 200 miliona EUR.  Početkom 2015. godine Baupartner je uveden u sistem kvalitete ISO 9001:2008 u svim segmentima poslovanja. Također, firma posjeduje sve neophodne velike licence za izvođenje i licence za projektovanje na kompletnom teritoriju Bosne i Hercegovine, što uključuje oba entiteta i Brčko Distrikt.
U samo četiri godine Baupartner je uspio oformiti proizvodni pogon u Lukavcu površine 4.000 m2 koji se nalazi na zemljištu površine 15.000 m2 također u vlasništvu firme. Posebno želimo istaći da je sva tehnologija proizvodnje, kalupi i objekti isprojektovana u našem projektnom birou, sva oprema, kalupi za proizvodnju, mosni kranovi, tehnološke instalacije te sam objekat su urađeni vlastitim snagama i sve je završeno za nepuna četiri mjeseca.
Proizvodnja je prije svega bazirana na prednapregnute armirano-betonske konstrukcije i čelične konstrukcije, a zahvaljujući najsavremenijim sistemima za prednaprezanje mjesečni kapacitet proizvodnje iznosi preko 15.000 m2 montažnih konstrukcija te do 140 tona čeličnih konstrukcija.
Zahvaljujući okupljenom timu  i proizvodnim kapacitetima, Baupartner je u stanju odgovoriti svim zahtjevima tržišta bez obzira na veličinu i složenost objekta. Posebna usluga je sistem – ključ u bravu gdje se firma brine za investiciju od početka do samog kraja dostavljajući investitoru objekat spreman za upotrebu.
Osim toga, Baupartner pruža i širok spektar ostalih usluga poput inžinjeringa,  projektovanja, izvođenja radova nadzora, savjetovanja i sudskog vještačenja.
Baupartner danas stalno zapošljava 90  radnika sa ciljem širenja ljudskih i proizvodnih kapaciteta .