Aktuelnosti

Kompanija iz Lukavca registrovala firmu u Srbiji i već izgradila 6 objekata

Firma S-Baupartner mont iz Novog Beograda, kćerka-firma kompanije Baupartner BiH sa sjedištem u Lukavcu, realizovala je za kratko vrijeme nekoliko značajnih projekata u Srbiji, a ovih dana završava montažu proizvodnog objekta preduzeća Prodanović iz Šapca, površine 7.100 m2, što joj je šesti izgrađeni objekat u 2017. godini.

Osim ovog, uspješno su završeni i objekti za kompanije – La Linea Verde u Dobrinjcima površine 5.500 m2, Le Belier u Kikindi površine 2.700 m2, Agroprodukt u Žablju površine 2.800 m2, Zlatar Šped u Novoj Varoši površine 1.200 m2, i Polino u Jazaku površine 700 m2.
S-Baupartner mont je registrovan krajem 2016. godine i bavi se proizvodnjom i plasmanom montažnih armirano-betonskih prednapregnutih konstrukcija na teritoriji Srbije.
Kako je navedeno u saopštenju ove kompanije, koje prenosi ekapija, matična firma Baupartner posjeduje savremene proizvodne pogone u Lukavcu, na površini od 15.000 m2, sa mjesečnim kapacitetima proizvodnje od 15-18.000 m2 armirano-betonskih konstrukcija i oko 70 tona čeličnih konstrukcija.
Iskustvo duže od 15 godina u ovoj oblasti omogućava kompaniji da odgovori na sve zahtjeve kupaca. Proizvodnja je praćena i sertifikovana od strane IMS-a, a za svaki pojedinačni objekat izdaje se završna ocjena kvaliteta.
– Spremni smo za nove poslove i izazove u Srbiji, a naš stručni tim, kako u Beogradu, tako i u Bosni i Hercegovini, stoji na raspolaganju za sve upite i potencijalnu saradnju – poručuju iz kompanije S-Baupartner mont.
Firma posjeduje sve potrebne licence za izvođenje radova u Srbiji i ima punu podršku projektnog tima koji čine inženjeri različitih profila, posvećeni usavršavanju i realizaciji projekata najvišeg kvaliteta, dodaje se.

Gradimo LATTONEDIL BiH!

Najveći italijanski proizvođač termopanela Lattonedil Spa nam je povjerio izgradnju svog prvog proizvodnog pogona u BiH. Donosimo Vam fotografije sa gradilišta proizvodnog objekta u Novoj Topoli.

Kompletna armiranobetonska i čelična konstrukcija je proizvedena u našim pogonima i ugrađena u najkraćem roku.

Završena konstrukcija objekta Rama Glas u Sarajevu

Baupartner je uspješno završio montažu armiranobetonske konstrukcije na proizvodnom objektu Rama Glas u Sarajevu. Obim poslova je uključivao izradu kompletnog glavnog projekta, izvodjenje temeljne konstrukcije, proizvodnju prefabrikovanih betonskih elemenata te montažu konstrukcije na gradilištu.

S ponosom ističemo da je montaza konstrukcije povrsine cca 8.000m2,  završena u roku od mjesec dana. Svi betonski elementi su proizvedeni u nasoj fabrici u Lukavcu primjenom tehnologije prednaprezanja.

Montaža AB konstrukcije na objektu Rama Glas

Baupartner je započeo montažu armiranobetonske konstrukcije na proizvodnom objektu Rama Glas u Sarajevu. Radi se o objektu površine preko 8.000m2 koji će se koristiti za obradu stakla.

 Kompletna konstrukcija je proizvedena u našoj fabrici sa upotrebom tehnologije prednaprezanja. Osnovni raster objekta je 10,0×20,0m sa A nosačima na rasponu od 20,00m.

Takođe, bitno je naglasiti da je naš projektni tim izradio kompletnu projektnu dokumentaciju za ovaj objekat.